بلاگ دکور کفدکور کف

مطالبی در مورد پارکت، بهداشت پارکت- جنس چوب پارکت- نحوه نصب پارکت

مطالب گوناگون درباره پارکت

پارکت در کنار  دیگر مصالح مرسوم از قبیل در کف سازی ساختمان از قبیل سنگ و سراميک، از رايج‌ترين کف‌پوش‌هاي خانه ما ايراني‌ها است. احتمالا جالب است  که بدانيد زادگاه اين کف‌پوش کشورهاي آلمان و سوئيس است تاریخ ورود پارکت به ایران به سال ۱۳۳۹ بازمی گردد زمانی که مهندسان آلمانی و سویسی برای اجرای پروژه های خود این محصول را به ایران وارد کردند.
در همان سال‌ها، به تعدادي از کارگران سنگ‌كار ايراني، چگونگي نصب آن آموخته شد. پارکت ابتدا به برخي از ساختمان‌هاي بزرگ کشوري بعد به خانه‌هاي اشرافي و کم‌کم به خانه مردم عادي ايران راه يافت. موزه سعدآباد، کاخ مرمر، کاخ گلستان، شرکت نفت آبادان و هتل رامسر، اولين مکان‌هايي بودند که براي پوشش کفشان از پارکت استفاده شد. بد نيست بدانيد که قدمت پارکت‌هاي موزه سعدآباد به 50بیش از سال پيش، يعني درست يک سال پس از ورود پارکت به ايران برمي‌گردد!
اولين پارکت‌هايي که به ايران وارد شدند، 2سانتي‌متر عرض ، 10 سانتي‌متر طول و 1 سانتي‌متر ارتفاع داشتند اما امروزه با عرض 5 سانتي‌متر، طول 20 تا 30 سانتي‌متر و ارتفاع 2 سانتي‌متر در بازار ايران وجود دارند. البته پارکت‌هايي با ابعاد بزرگ‌تر، بيشتر براي سالن‌هاي آمفي تئاتر، بسکتبال يا واليبال استفاده مي‌شوند و پارکت‌هايي با ابعاد کوچک‌تر براي منزل‌هاي مسکوني. ناگفته نماند استفاده از پارکت‌هايي با ابعاد بزرگ در منازل مسکوني، به دليل زيبايي بيشتر کار، اين روزها رواج پيدا کرده است و ناخودآگاه از الگوهاي غربي تقليد مي‌کنيم چون اين روزها بيشتر خانه‌هاي اروپايي با پارکت‌هاي بزرگ‌تر فرش مي‌شوند. مهندسان طراحي داخلي معتقدند پارکت‌هايي با ابعاد بزرگ‌تر، خانه‌ها را بزرگ‌تر و دلبازتر نشان مي‌دهد. گروه دکوروز ارائه دهنده انواع پارکت و لمینت در تلاش خواهد بود تا متناسب با سلیقه های گوناگون کارهای گوناگون و دلخواه مشتریان خود را عرضه نماید.

روش نصب پارکت

اگر قصد استفاده از کف‌پوش پارکت را داريد، بهتر است بدانيد که براي اين كار بايد تمام لوازم خانه را جمع و جور کنيد و روي آنها را با نايلون بپوشانيد. چون پارکت کردن،‌ کمي ريخت و پاش دارد و ممکن است باعث گرد و خاک گرفتن وسايلتان بشود. پارکت کردن يک خانه 100 متري، حدود 4 روز زمان مي‌برد. براي اين کار، نصاب، ابتدا يک لايه چسب شيميايي روي سطح زمين مي‌ريزد و تکه چوب‌هاي خام را روي آن مي‌چسباند. بعد با دستگاه ساب، طي 3 مرحله، چوب‌ها را صيقل مي‌دهد که اين کار باعث پخش شدن گرده‌هاي چوب در فضا مي‌شود. بعد از ساب زدن، يک دست نيم پلي‌استر که مانند عسل، ضخيم و عسلي رنگ است، روي چوب‌ها ماليده مي‌شود. اين کار براي از بين نرفتن چوب‌ها در اثر پا خوردن انجام مي‌شود. بعد از نيم‌ پلي‌استر اول، کار بتونه‌کاري صورت مي‌گيرد تا درزي بين چوب‌ها باز نماند. دوباره يک ساب نرم روي چوب‌ها مي‌زنند تا تميز شوند و در نهايت،‌ نيم پلي‌استر نهايي را روي چوب‌ها مي‌مالند تا چوب‌ها رنگ و لعاب و براقي خاصي پيدا كنند. در آخر کار هم اگر فاصله‌اي بين پارکت‌ها تا ديوار باقي بماند، نصاب براي زيبايي کار، اين حاشيه‌هاي خالي را با قرنيزهاي 7 سانتي‌متري که از جنس خود چوب پارکت است، مي‌پوشاند و کارش را با تميز کردن پارکت‌ها به شما تحويل مي‌دهد. راستي، خيالتان از بابت بوي نيم‌ پلي‌استر يا همان لاک روي پارکت‌ها هم راحت باشد. چون اگر فقط يک روز در و پنجره‌هاي خانه‌تان را باز بگذاريد، بوي لاک کاملا از بين مي‌رود و شما بعد از برگشتن به خانه اصلا اذيت نخواهيد شد.

بهداشت پارکت‌

براي تميز کردن پارکت‌ها، مي‌توانيد از يک دستمال نمدار يا تي خانگي که آبش کاملا گرفته شده است، استفاده کنيد. انواع شوينده‌هاي شيميايي براي تميز کردن پارکت‌ها اصلا مناسب نيستند. حواستان باشد اگر آبي روي پارکت ريخت، بلافاصله آن را خشک کنيد و دستمال خيلي خيس هم روي پارکت‌ها نکشيد چون رطوبت، قاتل پارکت است و مي‌تواند نيم پلي‌استر روي آن را سفيد و پوسته‌پوسته کند و چوب پارکت را به مرور زمان از بين ببرد!

سوسک‌ها و پارکت‌ها

ممکن است شنيده باشيد که پارکت، خانه سوسک و مورچه مي‌‌شود و به همين دليل کف‌پوش مناسبي براي منزل نيست اما اين يک باور کاملا غلط است و اصلا دليل منطقي‌اي پشت آن وجود ندارد. نيم پلي‌استري که طي دو مرحله روي پارکت کشيده مي‌شود، يک ماده شيميايي است که قاتل هر نوع حشره‌اي به حساب مي‌آيد.
ممکن است به مرور زمان و در اثر پاخوردن بيش از اندازه، نيم پلي‌استر روي پارکت از بين برود و اين مساله باعث حشره زدن چوب‌هاي پارکت شود كه مي‌توانيد براي پيشگيري از اين مشکل، با توجه به ميزان رفت و آمدتان، هر 2 تا 5 سال يکبار، يک دست نيم پلي‌استر جديد روي پارکت‌تان بکشيد تا هم خيالتان از بابت حشرات راحت باشد و هم دوباره پارکت‌هايي نو و تر و تميز داشته باشيد. معمولا نيم پلي‌استر پارکت‌هاي مسير به سمت آشپزخانه، حمام و دستشويي، زودتر از بين مي‌روند و شما مي‌توانيد از نصاب بخواهيد فقط همان قسمت‌ها را برايتان ترميم کند.

جنس چوب پارکت

جنس چوب پارکت ممکن است گردو (قهوه‌اي مايل به سياه)، راش (چوبي با طرح شيار) يا بلوط باشد. ممتازترين و زيباترين نوع چوب پارکت، چوب بلوط است که رنگ طلايي‌اش مي‌تواند زيبايي خاصي به تمام خانه‌ها بدهد. اگر دوست داشته باشيد پارکت‌هايتان رنگي باشند، نصاب مي‌تواند در نيم پلي‌استر نهايي، مقداري پودر رنگ از جنس خود چوب بريزد و رنگ پارکت‌ها را به رنگ دلخواه شما دربياورد. گروه دکوروز مفتخر است که زیبا ترین و ماندگار ترین طرح ها را در زمینه اجرای فروش و اجرای پارکت ارائه دهد.
منبع: tirazheharmony.com

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا